Προορισμοί

Αυτό που κάνει το RethymnoEasyTravel να διαφέρει είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε περισσότερο: να σκεφτόμαστε νέες ιδέες και τρόπους για να εξερευνήσουμε την Κρήτη. Αν και κλισέ, είναι πράγματι αλήθεια ότι η Κρήτη έχει κάτι για όλους, οι δυνατότητες είναι κυριολεκτικά ατελείωτες και συναρπαστικές. Αρχαιολογικοί χώροι, γραφικά τοπία διάστικτα με γραφικά χωριά, μπλε θάλασσες, χρυσές παραλίες καλό φαγητό, εκπληκτικά φαράγγια και μονοπάτια πεζοπορίας, άνθρωποι ευχάριστοι, όπως ο καιρός. Εξ ου και ο λόγος που φροντίζουμε η γκάμα των εκδρομών μας να ποικίλει, αποτελούμενη από ημερήσιες εκδρομές, οι οποίες καλύπτουν διάφορες δραστηριότητες.

Παραλιακή Ρεθύμνου
Παραλιακή Ρεθύμνου

Πηγές Ριμόντι
Πηγές Ριμόντι

Κάστρο Φορτέτζα
Κάστρο Φορτέτζα

Παραλιακή Ρεθύμνου
Παραλιακή Ρεθύμνου

1/5
ΡέθυμνοΟ νομός Ρεθύμνου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κρήτης, ανάμεσα στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου. Είναι γεμάτo από υπέροχες παραλίες, ενδιαφέρον αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινές εκκλησίες, όμορφα χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα.

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα, μια πόλη με έντονη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και ένα όμορφο ενετικό λιμάνι. Μπαλί, Αγία Γαλήνη, Πλακιάς και Αδελιανός Κάμπος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραλιακά θέρετρα του Ρεθύμνου.

 

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα να επισκεφθείτε στην περιοχή είναι τα ιστορικά μοναστήρια του Πρέβελη και το Αρκάδι, το Σπήλαιο Ιδαίον όπου ο Δίας ανατράφηκε σύμφωνα με τη μυθολογία και τα πολλά φαράγγια στην ενδοχώρα. (Πηγή: greeka.com)

Λιμάνι Χανίων
Λιμάνι Χανίων

Φαράγγι Σαμαριάς
Φαράγγι Σαμαριάς

Φαλάσσαρνα
Φαλάσσαρνα

Λιμάνι Χανίων
Λιμάνι Χανίων

1/7
Χανιά

Η δυτικότερη πλευρά της Κρήτης, τα Χανιά είναι ένα υπέροχο μέρος για διακοπές.

 

Η πόλη είναι ένα ρομαντικό μέρος για να περπατήσετε, με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, κομψά αρχοντικά και ένα υπέροχο ενετικό λιμάνι, το πιο διάσημο σημείο της πόλης. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη των Χανίων υπάρχουν πολλές τουριστικές παραλίες και ξενοδοχεία.

 

Ωστόσο, δεν πρέπει να χάσετε εκδρομές στην περιοχή για να ανακαλύψετε τα υπέροχα σημεία των Χανίων: Μπάλος, Ελαφονήσι, Παλαιόχωρα, Σφακιά, Φαλάσαρνα και Φαράγγι Σαμαριάς.

 

Όλες οι παραλίες έχουν κρυστάλλινα νερά και το καθένα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, από την πιο τουριστική μέχρι την πιο απομονωμένη παραλία. Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι μαγευτική. (Πηγή: greeka.com)

Πόλη Ηρακλείου
Πόλη Ηρακλείου

Παλάτι Κνωσσού
Παλάτι Κνωσσού

Χερσόνησος
Χερσόνησος

Πόλη Ηρακλείου
Πόλη Ηρακλείου

1/6
Ηράκλειο


Ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου, στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, το Ηράκλειο είναι η πιο δημοφιλής περιοχή του νησιού.

 

Φιλοξενεί πολλά μέρη με έντονη νυχτερινή ζωή, όπως τα Μάλια, τη Χερσόνησο, την Αμμουδάρα και την Αγία Πελαγία, αλλά και πολλές ήσυχες οικογενειακές τοποθεσίες, ιδιαίτερα στη νότια πλευρά.

 

Καθώς το Ηράκλειο ήταν ο κύριος τομέας όπου άκμασε ο μινωικός πολιτισμός, δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού και της Φαιστού.

 

Μια διαδρομή γύρω από το Ηράκλειο της Κρήτης θα σας φέρει επίσης σε παραδοσιακά χωριά, μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια και ωραίες παραλίες για χαλάρωση. Αυτή η περιοχή συνδυάζει πολυάσχολα θέρετρα και απομονωμένους όρμους. (Πηγή: greeka.com)

Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος

Σίσσι
Σίσσι

Παλαιόκαστρο
Παλαιόκαστρο

Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος

1/5
Λασίθι

Στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, το Λασίθι είναι η λιγότερο τουριστική περιοχή του νησιού.

 

Αν και έχει μερικές δημοφιλείς τοποθεσίες, όπως Ελούντα, Σίσσι, Σητεία και Ιεράπετρα, η υπόλοιπη περιοχή είναι αυθεντική και μακριά από τον μαζικό τουρισμό.

 

Η καλύτερη παραλία του Λασιθίου είναι το Βάι, ένας εκπληκτικός τόπος με ένα εντυπωσιακό φοινικόδασος και κρυστάλλινα νερά. Όλες οι παραλίες έχουν κρυστάλλινο νερό και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

 

Πολύ ενδιαφέρον είναι και τα παραδοσιακά χωριά στο Οροπέδιο του Λασιθίου, διατηρώντας όλα τα τοπικά έθιμα και έναν ήρεμο ρυθμό ζωής.

 

Μια κίνηση γύρω σας θα σας φέρει σε αρχαίες τοποθεσίες και μεσαιωνικά κάστρα, όπως το Μινωικό παλάτι της Ζάκρου και το περίφημο νησί της Σπιναλόγκας. (Πηγή: greeka.com)